Inspiratieweek Hanuman: de spirituele held

In het epos Ramayana heeft de goddelijke prins Rama de immense taak om de aarde te zuiveren van de demonische krachten. Gelukkig vindt hij in de legendarische aap Hanuman zijn ideale helper: sterk, moedig, creatief, trouw en altijd bereid om te doen wat nodig is.

Als je spiritueel wil groeien of je kracht wil ontdekken dan zijn de kwaliteiten van Hanuman een krachtige inspiratiebron: ze spiegelen hoe je nu in het leven staat en hoe het mooier en fijner zou kunnen. De belevenissen van Hanuman helpen je de (spirituele) held in jezelf te ontdekken en die levend te maken.

  • Hoe zet je je potentieel om in (daad)kracht?
  • Hoe ga je op een inspirerende manier om met de obstakels die je op je pad tegenkomt?
  • Hoe kun je leren mooier om te gaan met jezelf en met anderen?

Dát zijn thema’s die in deze week aan de orde komen.

Rama, Sita en Hanuman

In deze retraite worden theorie en praktijk met elkaar afgewisseld. Er zijn spiegelende oefeningen en lichaamswerk om de opgedane inzichten verder te verinnerlijken. Voor wie meer wil zijn er individuele coachingsgesprekken mogelijk.

In de ochtend is er meditatie, studie en is er een uurtje ‘zorg voor huis en tuin’ waar we met elkaar het centrum schoon en mooi houden. ‘s Middags is er rust (mag je zelf invullen) en nog een korte studie- of lichaamswerkperiode gevolgd door meditatie. In de avond is er een bijeenkomst om ervaringen uit te wisselen en de dag te bespreken. De dag wordt afgesloten met een informeel samenzijn bij de open haard met een glaasje wijn of fris.

De Stichting voor Filosofie en Meditatie (gastheer en mede-organisator van deze retraite) biedt in retraitecentrum Le Domaine Saint Antoine een veilige en stille plek waarin je je voor kortere of langere tijd kunt terugtrekken uit je dagelijkse ritme. Er ontstaat daardoor ruimte en  rust om te reflecteren op je leven en tot inzicht te komen hoe je je leven kunt verfijnen.

De retraite vindt plaats van 29 augustus tot 4 september in retraitecentrum Le Domaine Saint Antoine in Brognon, Noord-Frankrijk. De kosten zijn € 310,-, inclusief verblijf, maaltijden en programma. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je terecht op de retraitepagina van de SFM.

Meer informatie over deze retraite kun je krijgen bij Alex Krappen (06-13432840 of alexkrappen@gmail.com). Als je wil weten wat Hanuman zo inspirerend maakt? Lees dan deze blog.