mensmahaOp 13 mei is mijn boek ‘De mens in de Mahabharata’ verschenen! Een lang gekoesterde wens, een boek schrijven over het grootse Indiase epos ‘Mahabharata’, is daarmee in vervulling gegaan. Ik zou graag Frank Krishna van Stichting Saraswati Art willen bedanken voor het bieden van deze kans.

Wat mij betreft is de Mahabharata het mooiste verhaal dat de mensheid rijk is. Het bevat een schat aan filosofische en ethische kennis, en bovendien een plattegrond van het innerlijk van de mens. Dit verhaal verdient dan ook veel meer aandacht in het Westen dan het krijgt. Ik hoop dat mijn boek bijdraagt aan de verdere verspreiding van de rijke kennis die in de Mahabharata vervat is.

Inhoud
Hoewel de  oorlog die in het grootse epos Mahabharata beschreven wordt zich 5000 jaar geleden afspeelde is de Mahabharata nog even actueel als toen. Dat is niet verwonderlijk, want deze oorlog is een metafoor voor  de strijd in  de mens tussen de spirituele krachten en de egokrachten.  In de huidige tijd van transformatie, waarin zovelen op zoek zijn naar meer zingeving in hun bestaan kunnen de lotgevallen van de hoofdrolspelers in de Mahabharata een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn op deze zoektocht. De legendarische schrijver van het verhaal, Vyasa, toont elke keer weer en diep inzicht in de menselijke natuur.
De mens in de Mahabharata beschrijft de anatomie van de innerlijke wereld van de mens. Vanaf de buitenste laag (het gedrag en de emoties/argument daarbij) wordt naar het diepst van de menselijke ziel gewerkt zodat de lezer een beeld krijgt van de innerlijke dynamiek achter zijn gedrag en zo kan leren sturen vanuit de lagen die er werkelijk toe doen. Het boek maakt duidelijk welk potentieel de mens werkelijk heeft. Dit boek geeft echter ook aan welke hindernissen de mens tegenkomt op zijn spirituele pad en hoe hij die hindernissen kan overwinnen. Voor de oprechte spirituele zoeker is De mens in de Mahabharata een gids die hem door zijn onmetelijke rijke innerlijke wereld leidt. Aan de hand van de hoofdrolspelers, die ikjes vertegenwoordigen die onderdeel zijn van onze persoonlijkheid, vindt de zoeker handvatten ter verfijning van zijn leven.

Wanneer is het een goed plan om ‘De mens in de Mahabharata’ te kopen?

Als je steeds weer dezelfde fouten maakt in het leven
De mens in de Mahabharata legt de diepere dynamiek achter je gedrag bloot en leert dat de mens met alleen aanpassing van gedrag in de buitenwereld geen duurzame transformatie kan bewerkstelligen. Aan de hand van de figuren in het boek leer je de kernovertuigingen kennen die je gedragspatronen veroorzaken en kun je die overtuigingen veranderen.

Als je zomaar benieuwd bent naar je innerlijke wereld
De innerlijke wereld van de mens in magisch. Als je volledig open naar jezelf kijkt zul je verbaasd zijn over je zielerijkdom. De mens in de Mahabharata kan een gids zijn in deze onmetelijk rijke wereld. En misschien gebeuren er nog meer mooie dingen. Want een beroemde quote over de Mahabharata luidt: Als je het verhaal zou vertellen aan een oude wijnstok kreeg hij plots weer ranken en druiven.

Als je van mythen en legenden houdt
De Mahabharata is de moeder van alle verhalen. Het is het mooiste verhaal dat de mensheid rijk is en zoals het verhaal zelf zegt: ‘In de Mahabharata vind je alles wat je in andere verhalen ook vindt, maar niet alles wat je in de Mahabharata vindt vind je ook in andere verhalen.’

Als je filosofie wil gebruiken om je leven te verfijnen
De mens in de Mahabharata is een gids die de aanwijzingen van de oude Oosterse filosofie probeert te vertalen naar de moderne tijd. Die filosofie bevat veel mooie handvatten om je leven te verfijnen.

Bestellen?

Het boek kost €22,50 is te bestellen via de website van Saraswati Art Uitgeverij:

https://www.indibol.com/product/de-mens-in-de-mahabharata/

Als je in de buurt van Middelburg woont kun je ook direct bij mij bestellen door te mailen naar info@ontprikkelen.nl. Dan zorg ik dat het boek bij jou komt! Bovendien bespaar je jezelf dan €6,95 verzendkosten.