Alles wat je moet weten is er al.

Je kent het wel: je wil energieker leven, moet een belangrijke beslissing nemen, wil meer innerlijke rust of gewoon je leven verfijnen. Maar het komt er alleen niet van. Er is echter goed nieuws: alle kwaliteiten en kennis die je daarvoor nodig hebt, zitten al in je! Want diep in je ligt een bron van wijsheid die alles weet over je huidige situatie. En ook hoe je die kunt veranderen, weet je al. Deze bron ligt echter verborgen onder primaire reacties, emoties, meningen, (kern)overtuigingen en oude wonden. Die liggen als een sluier over jouw wijsheid heen.

De vraag is dus: hoe maak je contact met die bron? Hoe leer je kennen wat er diep in jou leeft? Dát is waar de Life Coaching over gaat. Ik help je om door de sluier heen te kijken.

In deze vorm van coaching laat ik me inspireren door wijsheden uit de Oosterse traditie. Leringen en oefeningen uit het boeddhisme en de Vedische filosofie zijn bijzonder krachtige middelen om inzicht te krijgen in jezelf. Inzicht in jouw (kern)overtuigingen en de emotionele beelden die daarachter liggen. Door deze overtuigingen en beelden vanuit stilte te bekijken, kunnen de beelden verzachten en de overtuigingen transformeren. Zo leer je steeds meer leven van binnenuit en doe je steeds meer dingen die écht bij je passen.

Mahabharata

Eén van de pareltjes uit de Vieische filosofie is het grootse epos Mahabharata. Op basis van dit verhaal heb ik een kaartenset ontwikkeld die ik als extra verdieping gebruik bij de sessies.