Wat is Ontprikkelen?

Natuurlijk is Ontprikkelen is een methode die je helpt om een oplossing te vinden als je (structureel) overprikkeld bent. Maar Ontprikkelen is meer: het is vooral een proces dat je helpt op een zachtere, respectollere manier met jezelf om te gaan. Ontprikkelen helpt je niet alleen de juiste hoeveelheid prikkels tot je te nemen met de juiste intensiteit. Je leert ook prikkels te kiezen die passen bij de verlangens van je ziel. Zo groei je toe naar harmonie!

Ontprikkelen is gebaseerd op een oude, wijze systematiek op het gebied van heling: Stoppen, kalmeren, rusten, genezen. Omdat Ontprikkelen draait om verzachting, noemen we het hier Stoppen, kalmeren, rusten en verzachten.

Bij Ontprikkelen leer je niet alleen de juiste (hoeveelheid) prikkels tot je te nemen, je traint je geest ook met oefeningen om gezonder met prikkels om te gaan. Zo creëer je rust, stabliliteit en harmonie.

Voor wie is  Ontprikkelen?

Ontprikkelen is goed voor jou als je:

  • Te lange tijd achter elkaar teveel hooi op je vork hebt genomen en daardoor oververmoeid bent geraakt of een burn-out hebt
  • Door bijvoorbeeld HSP, NAH, ASS of als Nieuwetijdskind anders reageert op prikkels dan anderen
  • Je afvraagt of je nog wel op het goede spoor zit in je leven en of je wel de juiste prikkels kiest
  • Voelt dat er veel meer in je zit dan eruit komt maar niet echt weet waar te beginnen
Individiueel Ontprikkelen

Je kunt individueel Ontprikkelen. Dit doen we in een aantal sessies, die live of via Skype/telefoon kunnen plaatsvinden. We beginnen met een intake, waarna je kunt beslissen of je verder wil met Ontprikkelen. De intake is gratis, daarna kost elke sessie 49 euro. Een sessie duurt maximaal een uur. De sessies vinden plaats als jij daar behoefte aan hebt, zo verloopt Ontprikkelen in het tempo dat bij jou past.

In een groep Ontprikkelen

In een ontprikkelgroep leer je van elkaar. Er is een veilige ruimte waarin je je ervaringen kunt delen en je stimuleert elkaar om te verdiepen en verzachten in het Ontprikkelproces. Er zijn twee groepen.

De introductiegroep:

In zes lessen leer je de basis van het Ontprikkelen. Je maakt kennis met de theorie achter Ontprikkelen en oefent de verschillende stadia van het proces. Je krijgt oefeningen aangereikt die je systeem helpen om niet meer zo vermoeid te raken van de prikkels die tot je komen. Als je nog niets weet van Ontprikkelen, of tot op heden wat vruchteloze pogingen tot omtprikkelen hebt gedaan, is deze groep echt iets voor jou! De zes lessen van de introductiegroep kosten bij elkaar 90 euro. De geplande startdatum is 12 oktober, waarna de lessen zullen plaatsvinden om de twee weken tot 21 december. De tijd: 19.30 tot 21.30 uur.

Ontprikkelen 2.0-groep:

Ontprikkelen is meer dan theorie en wat trucjes. Het is een proces om steeds zachter en respectvoller met jezelf om te gaan. Dat kost tijd en oude gewoontepatronen steken steeds weer de kop op. Daarom is er de Ontprikkelen 2.0-groep. Dit is een groep voor ervaren Ontprikkelaars die elkaar steunen bij het proces. Veiligheid, vertrouwen, verbinding, verzachting en verdieping zijn de kernwaarden en deze groep. Je kunt elke bijeenkomst van deze groep meemaken maar ook onregelmatig aanschuiven. Als je de introductiegroep doorlopen hebt kun je bij deze groep aansluiten. Ook als je al een tijd pogingen doet om te ontprikkelen maar het lastig vindt om blijvende resultaten te boeken dan is deze groep iets voor jou. Bijeenkomsten van deze groep kosten 15 euro per keer. Deze groep zal starten op 18 januari 2023 en om de twee weken plaatsvinden van 19.30 tot 21.30 uur.

Beide groepen vinden plaats in de praktijk van De Drie Werelden aan de Segeersweg 20 te Middelburg.

Meer info of aanmelden? Bel 06-13432840 of mail naar alex@dedriewerelden.nl